top of page
nature-3070475_1920.jpg

BIRKETROLDEN

En fremtid mellem land og by

Vi går nu i gang i Troldebakkerne - så her er mulighed for at være med lige fra starten, mens boligerne opføres. Her sammensætter vi beboergruppen og planlægger bofællesskabets liv. 

Se videoartikel i Frederiksborg Amtsavis - og meld dig til et infomøde.

De naturskønne omgivelser og nærheden til vandet er Troldebakkernes store aktiv. 
Troldebakkerne ligger lige uden for Helsinge, der byder på et varieret boligudbud, tæt på offentlig transport. 
 

Området er ca. 70 hektar og vil, når det er færdigudbygget, være hjemsted for ca. 700 nye boliger.

Det er godt i gang og flere er allerede flyttet ind. Troldebakkerne er beliggende i gåafstand til skoler, børnehaver og idrætsfaciliteter, ligesom bydelen kun ligger 5 min. på cykel fra Helsinges bymidte. Helsinge ligger 45 km fra Rådhuspladsen, og Troldebakkerne har sit eget stop på Gribskovbanen, med en direkte linje til både Hillerød og Tisvildeleje.

 
Muligheden for aktiviteter er indtænkt naturligt med en udnyttelse af de fælles arealer i området, samt grøntsagsdyrkning og mindre husdyrhold på et tilstødende areal. Her vil du og dine børn vokse op med
både natur og byliv.

 

Troldebakkerne som område er grupperet i 11 klynger, der har hvert sit særpræg. Denne klyngestruktur giver oplevelsen små 'landsbyer' i den samlede bydel. 

Bofællesskabet kommer til at bestå af 44 boliger. Disse udlejes nu, men kan også købes. 
Birketroldens boliger er klar til indflytning efterår 2024 og frem ti1. kvartal 2025. 


Download vores detaljerede dokumenter herunder - og tilmeld dig vores nyhedsbrev for yderligere information. Vi glæder os til at byde dig velkommen.  

PRISER
et overslag over

priserne.

BOLIGKATALOG

for boligtyper i Birketrolden. - fase 1

garden-5315602_1920.jpg

BIRKETROLDEN 

Bærebo opfører "Birketrolden" på Troldebakkernes højeste punkt få minutters gang fra trinbrætsstationen på Gribskovbanen.

Bofællesskabets 48 boliger bliver centreret omkring et fantastisk og funktionelt fælleshus. 

Klyngestrukturen giver mulighed for mange fællesskaber og aktivitetsmuligheder, der rækker udover Birketroldens rammer. 

 


 

PRÆSENTATION

af Bofællesskabet Vingefanget

Young People at a Workshop

Udvalg og faciliteter

I et Bærebo-bofællesskab bestemmer de aktive blandt beboerne, hvilke faciliteter, aktiviteter, traditioner mv., der skal være. Nogle udvalg og arbejdsgrupper er meget aktive i etableringsfasen, mens andre udvalg venter på indflytning og andre igen vil opstå med tiden, efterhånden som behovet viser sig.

Lunch Table

Beboersammensætning

Bofællesskabet Birketrolden er aldersblandet. Familier, singler, børn, unge og ældre bor sammen og kommer hinanden ved. Alle har egen, privat bolig, men fællesspisning, fælles faciliteter og udvalg, der løfter praktiske såvel som ene og alene fornøjelige opgaver, betyder, at alle mødes på kryds og tværs til gavn og glæde.

background-1587514_1920.jpg

Naturskønt område

Det kommende bofællesskab, som har fået navnet Birketrolden, er beliggende i det skønne nordlige Sjælland med smuk udsigt lige i udkanten af Helsinge. Den nye bydel hedder Troldebakkerne og får med tiden ca. 700 husstande. 

Der tænkes bæredygtighed, fællesskab, biodiversitet og rekreative områder i udviklingen af bydelen.

Det bliver et område med et varieret boligudbud tæt på offentlig transport, skole, daginstitutioner, rige muligheder for fritidsaktiviteter og ikke mindst i fantastiske naturskønne omgivelser. 

De omgivelser får Birketroldens beboere mulighed for at drage nytte af. Der foreligger nemlig en aftale om, at beboerne kan anvende en nærliggende hel hektar jord og derved dyrke afgrøder til fx fællesspisningen.

family-g6152f58bd_1920.jpg

Boligerne

Bærebo anvender Scandibygs modulsystem. Boligerne kan sammensættes på mange måder og tilpasses helt forskellige byggegrunde og boligformål.

Bærebo sørger for, at boligerne forberedes til forandringer. En bolig skal kunne meget i dag, og vi lægger vægt på, at boligerne skal kunne stå distancen over for skiftende livsfaser.

 

Det skal kunne være tilgængeligt for en beboer at etablere en døråbning i en væg eller at dele et stort værelse op i to mindre. Fleksibilitet er alfa og omega, for familiers størrelse ændrer sig, og singlen får måske en kæreste. Henad vejen kan det være, at nogle funktioner skal ud af den individuelle bolig - især fordi der i et bofællesskab er et fælleshus til at supplere de individelle boligkvadrameter. 

Fælleshuset bliver et naturligt samlingspunkt i Birketrolden. Ikke alene er der plads til fællesspisninger ugen igennem. Huset får også et multirum, der kan fungere som fx stort mødelokale, men det kan også deles op og være både meditationsrum og hobbyrum på samme tid.

kids-1093758_1920.jpg
gardening-2518377_1920.jpg
1153926.jpg

Processen

Blive en del af fællesskabet sådan her:

Infomøde

Du deltager i et infomøde, som gør dig meget klogere på, hvad et Bærebo-bofællesskab er. Nogle gange er medlemmer fra beboergruppen også til stede ved infomøderne, som holdes både online og 'on site'.  

Step 1

"Bobler"

Er du efter infomødet fortsat interesseret, inviteres du med til møde i beboergruppen eller  fællesspisning. Her møder du kommende beboere og får indsigt i det kommende liv i bofællesskabet.

Step 2

Beboergruppen

Efter at have deltaget i et arrangement og talt med 1-2 repræsentanter fra gruppen, indbetales 1850,- for at blive medlem af beboergruppen. Nu er du med til at rammesætte tilværelsen i bofællesskabet

.

Step 3

Afklaring

Kontrakten underskrives - eller andelsbeviset købes. Beboergruppen holder fortsat møder om rammesætning og mødes til fællesspisning og andre sociale aktiviteter inden  den endelige indflytning.

Step 4
BB-02.png
bottom of page