top of page

lør. 11. sep.

|

Karise

WORKSHOP: Organisering af energifælleskaber i økosamfund og bofællesskaber

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
WORKSHOP: Organisering af energifælleskaber i økosamfund og bofællesskaber
WORKSHOP: Organisering af energifælleskaber i økosamfund og bofællesskaber

Tid og sted

11. sep. 2021, 11.00 – 16.00

Karise, Køgevej 15, 4653 Karise, Denmark

Om eventet

BAGGRUND Etablering af et energifællesskab er en måde at skabe en samlet ramme omkring egen produktion af el og varme for økosamfund og bofællesskaber, som er blevet introduceret i den danske lovgivning i løbet af indeværende år. Det er et resultat af, at EU har vedtaget to nye direktiver, som giver borgere, institutioner og små virksomheder på lokalt plan rettigheder til at producere, dele, lagre og sælge el. Dette giver nye muligheder for, at økosamfund og bofællesskaber kan organisere egen el og varmeforsyning og samtidig udnytte de fordele, der er ved at være tilsluttet det kollektive elforsyningsnet.

MÅLGRUPPE Workshoppen henvender sig til jer, der enten planlægger eller allerede har etableret et økosamfund/bofællesskab samt også gerne professionelle aktører, der arbejder med udvikling af nye bæredygtige bydele, der skal bygge på fællesskab.

INDHOLD På workshoppen introduceres ’Håndbog for Energifællesskaber’ i en opdateret version 2 med vægt på, hvordan et energifællesskab kan organiseres både socialt, juridisk og energiteknisk. Samtidig vil nuværende hindringer og muligheder blive præsenteret og diskuteret. Desuden vil deltagernes egne erfaringer og ideer til projekter danne grundlag for arbejdet i workshoppen. Der vil være oplæg om og rundvisning i Permatopias energiforsyning, der med afsæt i en vindmølle, jordvarme, varmecentral og et varmelager forsyner 90 boliger med vand og varme.  Der vil også blive præsenteret andre eksempler på bæredygtige bofællesskaber og deres planer.

RESULTAT AF ET SAMARBEJDE Workshoppen er organiseret af et projekt støttet af Vissing Fonden. Den ledes af Ulrik Jørgensen, PhD, civilingeniør og medforfatter til ’Håndbog for Energifællesskaber’. Peter Munthe-Kaas, Ny Weisser Øhlenschlæger og John Andersen er vejledere. Landsforeningen for Økosamfund samfinansierer med en bevilling fra Energifonden.  Oplæg og rundvisning i Permatopias energiforsyning ved Kennet Harpsøe fra Permatopia. Desuden står Bærebo og foreningen Bofællesskab.dk bag arrangementet.

PRIS: Grundet LØS’ samfinansiering udbydes workshoppen gratis, inkl. forplejning (frokost/kaffe).

TILMELDING:

Til Ulrik Jørgensen, ulrik@sts-research.dk, tlf. 21665424. Tilmelding senest d. 24. august med navn, tilknytning, telefon og mail.

SPRED GERNE DENNE INVITATION - DET ER EN VIGTIG SAG!

Del dette event

BB-02.png
bottom of page