top of page

Template underside - overskrift er altid 40 px

Man kan indsætte en introtekst på siden, for den endelige brødtekst kommer. Dette kan være en god ide generelt at bruge, da det introducerer læseren til hvad han kan forvente at skulle læse. Introteksten sættes altid i 20 px. I Raleway Semi bold og med farven #727272 ligesom den store overskrift. Sørg for balanceret afstand ned til næste element. En introtekst skal ikke være for lang som denne.

Billeder

Man kan indsætte et billede på siden både i top, i midten eller i bunden. Der er ikke regler for hvor mange billeder der må bruges, men generelt bliver siden mere interessant når der er billeder på. Hvis billede sættes i toppen, så sæt den altid efter introen, og lad billedet gå ud til sidens bredde. Dette er for at introducere sidens indhold.

 

Sørg for at hvis der bruges et billede i toppen, at det ikke er for højt. Man kan beskære billedet ved værktøjet ved billedet. Hvis man klikket en gang på billedet, kan man se at det ikon for beskæring er grønt og der står Beskåret.

Brug afsnit

Brug så mange afsnit på en side som muligt. Små bidder af tekst er nemmere for brugeren at skimme og læse. Inddel gerne afsnittene med en lille overskrift. Denne sættes altid i 20 px og i Raleway Semi bold. Brug gerne luft mellem overskrift og undertekst. Hvis der bruges en linies luft under overskriften, skal der altid være 2 liniers afstand oven over overskriften.

Farve og størrelse

 

På en undersidetekst bruges altid Raleway normal i 17 px. Den skal være i farven #444444, da den er lidt mørkere end overskriften og nemmere at læse når den er mindre. 

Man kan indsætte en stor overskrift

Stor overskrift vs lille overskrift
Hvis man har brug for en stor overskrift i teksten er det ofte fordi man enten har noget man meget gerne vil fremhæve, eller simpelthen blot fordi man har brug for at indsætte underoverskrifter i teksten nedenunder. Den store overskrift skal så at sige rumme alle de nedenstående små afsnit. Hav altid god luft både under og over den store overskrift. Der skal altid være mest luft ovenover.

Ingen linjeafstand efter underoverskrift 
Her er vist eksempel på hvordan det ser ud hvis man ikke føler man har brug for mellemrum mellem den lille overskrift og den underliggende brødtekst.

Citater 
Har man brug for at insætte et citat kan det gøres på siden hvor som helst efter introen. Et citat sættes altid i kursiv og Raleway Semi Bold. Brug altid 20 px eller større.

”Med sine stærke og mangfoldige fællesskaber, nærheden til Odense og naturen i baghaven tilbyder Årslev noget helt særligt til mennesker, der på en gang gerne vil storbyen, naturen og det nære fællesskab.”

 

Citater skal altid være centreret for at skille sig ud fra resten af indholdet. Det skal altid være i vores grønne farve #A3D08E for at skille sig ud fra de blå links. Hav altid minimum 2 liniers tekstafstand både over og under et citat for at skabe luft omkring det. Citater må gerne blæses op i størrelse hvis man vil, men max 40 px.

Links

Vores links er altid blå 4FA0B6 da det viser at de er klikbare. Et links størrelse følger altid skriftens størrelse. Så hvis et link indgår i denne brødtekst er det fx 17 px.

Billeder i teksten

 

Hvis der bruges billeder i tekstfeltet enten i midten eller nede på siden, så skal billedet altid holde sig inden for tekstens bredde. Hvis man har en side hvor der ikke er så meget tekst, eller hvis man bruger andre visuelle elementer (som fx et billede med tekstboks) kan man overveje at lade billedet fylde helt ud til kanten.

Brug af bulletpoints

  • Overskrift altid med små bogstaver: Man kan bruge både Bold og Regular tekst til sine bulletpoints. Brulletpoints laves altid med en prik.

​​

  • Links i bullets: Der kan godt være links i, selvom det er bullets.
     

  • Bold tekst i brødtekst: Hvis der bruges fed i en brødtekst bruges altid samme farve som teksten, her #444444

BB-02.png
bottom of page