top of page

Skovly kommer til at bestå af op til 12 nabolag, dvs. selvstændige bofællesskaber af ca. 25-35 huse. Nabolagene kommer for de fleste til at udgøre det primære fællesskab i Skovly - det, der gør det meningsfyldt at bo i lige netop Skovly. Nabolagene bliver opført i faser, afhængigt af, hvordan de bliver dannet af beboerne - hvilke grupper, der opstår først. 

Nabolag

nabolag_6_ny_fugleperspektiv.jpg

For at kunne flytte ind i Skovly, skal man være tilknyttet et nabolag. Man køber ikke bare et hus et sted, hvor man ingen kender. For at skabe et bæredygtigt socialt fællesskab er det vigtigt, at man i hvert nabolag har afstemt forventninger til, hvor meget man yder, hvor tit man spiser sammen osv.  

Særligt i opstarten er der brug for pionerer, som har en idé om, hvilken form for fællesskab, de gerne vil skabe i et nabolag i Skovly. En idé. som kan være udgangspunktet for at tiltrække ligesindede og sammen forme og skabe et nabolag.

Har du en idé? En forestilling om et bofællesskab, du drømmer om at flytte ind i? Så hører vi meget gerne fra dig, så vi kan starte nabolagsprocessen.  

Jeg tænker, det nok bliver lidt ligesom i gamle dage. Hvor mit barn kan rende ude at lege, også efter aftensmaden, i et tæt og trygt miljø

Louise, 30 år - kommende beboer i Skovly

I Skovly bliver der nabolag med både lejeboliger, andels- og ejerboliger. Opførelsen sker i tre faser:

Fase 1: De første 2 nabolag, som vil være indflytningsklar sent i 2019.
Det ene nabolag bliver formentlig andelsboliger eller ejerboliger, hvor det andet vil være almene lejeboliger, administreret af et boligselskab. 

Fase 2: De næste 4 nabolag, til indflytning 2020. 
Endnu ét alment nabolag og 3 nabolag med andelsboliger/ejerboliger.

Fase 3: Op til 6 nabolag med primært andels-/ejerboliger.

Typer af nabolag

I Skovly bliver der mulighed for nabolag, hvor familier, singler, børn, unge og ældre bor sammen og kommer hinanden ved - og nabolag, hvor man i højere grad samles om de behov, som hører bestemte livsfaser til. Men man skal som beboer danne sig en ide om, hvad man gerne vil - for at kunne vælge. 

Familie-

grupper

Senior-

grupper

Blandede

grupper

Eksisterende

grupper

Vil du være med?

Læs mere om, hvordan du kan være med.

Du er altid velkommen til at kontakte Camilla Nielsen-Englyst,
der står for inddragelse og fællesskaber, for at høre mere:


camilla@baerebo.dk
29 72 31 45

Læs mere
BB-02.png
bottom of page