top of page
  • Forfatters billedeCamilla Nielsen-Englyst

Nyhedsbrev januar 2018

Kære interesserede i Bærebo,


så er vi godt inde i januar og hverdagen er begyndt igen. Vi ser mod lysere tider og her er en opdatering fra Bærebo om mulighederne for at realisere ambitionerne for ’byen på landet’. I Bærebo håber vi, at det nye år vil se vores første projekt realisere sig, med en masse bæredygtige huse og de gode fællesskaber, der kan vise styrken i Bærebo.


Men selvom konceptet for Bærebo er klart, kræver det en indsats fra en kommune at velkomme et sådant ambitiøst projekt, der har egen energiforsyning og en høj grad af fællesskab som bærende parametre. Kommunen skal støtte op om projektet, så det har solid opbakning og medfinansiering til nogle af de faciliteter, der er med til at gøre ’byen på landet’ attraktiv - skoler, kultur-og idrætsfaciliteter, støtte til iværksætteri mm. Så kommunen skal godt med i planen, før vi kan gå i jorden og bygge op.


BELIGGENHED - BELIGGENHED - BELIGGENHED Da Vinge projektet blev sat i stå før jul, blev der ligeledes midlertidigt sat en stopper for Bærebo Vinge - men vi følger begivenhederne tæt og har indledt en fornyet dialog med Frederikssund Kommune. Et Bærebo Vinge projekt ville potentielt kunne vende en uheldig historie til en succes.  

Forhandlingerne med Roskilde Kommune blev straks genoptaget i december. Vi afventer nu et konkret resultat af dialogen vedrørende Skousbo projektet i Viby Sjælland, som kan blive det første realiserede Bærebo projekt. Det er ikke et dårligt sted at flytte ud, Viby Sjælland, hvis man vil en by på landet. Men vi skal finde den bedste løsning for et Bærebo projekt. Det kommer til at tage den nødvendige tid, for at skabe et pålideligt, gennemtænkt og bæredygtigt projekt.


INFOMØDE - NÅR VI KAN VÆRE KONKRETE Vi forstår og føler selv en gryende utålmodighed, men vil gerne være klare i talen, når vi snakker videre om Bærebo projektet med potentielle beboere. Det er et stort skridt at skifte sin kendte hverdag ud med noget helt andet, som i et Bærebo projekt. Derfor afventer vi spændt udmeldingerne fra folkene i både Roskilde Kommune og Frederikssund Kommune, for at komme videre. 

Det næste infomøde bliver derfor afholdt torsdag d. 15. februar kl. 16.30-18 i København.

På mødet vil vi skitsere og besvare spørgsmål vedrørende Bærebo Vinge og fortælle om det potentielle samarbejde med Roskilde Kommune i Skousbo. Samtidig vil der være god lejlighed til at præsentere Bærebo konceptet og få respons på dette, herunder tegninger af huse og nabolag, men også de gode muligheder for indflydelse. Fællesskabet i Bærebo skabes i en inddragende proces. Det er en prioritet for os at have kommende beboere med på råd.


BOFÆLLESSKAB.DK - BÆREBO ER MED Bærebo vil være blandt deltagerne til den stiftende generalforsamling af en ny forening, der skal tegne initiativet bofællesskab.dk. Mange af vores følgere har lyst til at afprøve andre livsformer; generationsfællesskaber, flerfamilieshuse og generelt et mere fælles liv, som Bærebo kan udgøre rammen for. Det er vigtigt for os at være med der, hvor folk med trang til bofællesskab mødes - om Bærebo er en mulighed for dem eller ej, vil vi gerne støtte op om den tendens.


Det var det - vi håber på at kunne levere gode, konkrete nyheder, snarest.


De bedste hilsner,


Camilla Nielsen-Englyst Fællesskaber og Inddragelse

På vegne af Bærebo A/S  

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nyhedsbrev april 2018

Kære interesserede i Bærebo, det er blevet forår og med foråret spirer udflytterdrømmene. Efter en periode med tavshed grundet mangel på konkrete nyheder er vi glade for at meddele, at der nu sker nog

Nyhedsbrev februar 2018

Kære interesserede i Bærebo, selvom Bærebo går for at være et professionelt projekt, der gør en dyd ud af at have styr på sine ting, kan vi ikke styre de kommunale sagsbehandlingstider. Det går ikke s

Nyhedsbrev december 2017

Kære interesserede i Bærebo, så blev det fredag, her kun to dage inden juleaften – og vi går lige så stille mod lysere dage. Man må sige, at der er sket en del i Bærebo projektet her i ugens løb. I da

Comments


BB-02.png
bottom of page