Skovly ikon.png

Bærebo Troldebakkerne

INFOMØDE: Næste infomøde er 17. august. Se under KALENDER, hvor alle infomøder annonceres.

Vi opbygger et bofællesskabsprojekt i det skønne nordlige Sjælland, med skøn udsigt lige i udkanten af Helsinge.   
Det er placeret i den nye bydel 
Troldebakkerne. Et varieret boligudbud, tæt på offentlig transport og tæt på naturen.

Første artikel
om projektet

Frederiksborg Amts Avis

Naturen er vidunderlig deroppe i Troldebakkerne og vi skal passe på den. Derfor er 'vild med vilje' og biodiversitet vigtige præmisser for hele området - ikke kun for Bærebo.

Bofællesskabet er placeret lige ved siden af et friplejehjem (NREP).
 
Det skal drives af Mariehjemmene og har tryghedsboliger tilknyttet.

oversigtskort Troldebakkerne juni 2021.j
Klynge8.jpg

Beboergruppen i Bofællesskabet Troldebakkerne tænkes aldersintegreret med omkring 40 boliger i forskellige størrelser fra 25 til 150 m2) målrettet seniorer, familier, par og singler. Ejerformen bliver private lejeboliger, alternativt en andelsboligforening. Det handler om, hvad en kommende beboergruppe har lyst og kapacitet til.

Rammen er rækkehusboliger i træ, med fælles parkering og affaldssortering ved indgangen samt et centralt placeret fælleshus - til møder, værksteder, fester, gæster og fællesspisning.   

Fællesskab og bæredygtighed
Der skabes en type af bofællesskab, der har et prioriteret og synligt fokus på klima, miljø og bæredygtighed. Fællesskab og mulighed for fælles aktiviteter på tværs er indtænkt naturligt, med udnyttelse af arealer både indenfor klyngen og mellem klyngerne. Desuden vil der være mulighed for fælles grøntsagsdyrkning og mindre husdyrhold på et tilstødende areal.

Bofællesskabet opføres i 2022. Lokalplanen er i høring over sommerferien og vi kan derfor gå i gang, når den er vedtaget. Du kan downloade en general Bærebo præsentation her og boligkataloget her.
Meld dig på infolisten, så får du indkaldelse til infomøde. Velkommen til!

Den foreløbige plan for projektet i Troldebakkerne - der kan være omkring 35-40 boliger i alt.