top of page
Troldebakkerne_fugl_edited.jpg

Om Troldebakkerne

Troldebakkerne er udlagt som en ny bydel lige i udkanten af byen Helsinge i Nordsjælland. Der bor 8.343 mennesker i Helsinge. Byen er blandt andet kendt for et rigt foreningsliv, et aktivt kulturliv og mange, sociale fællesskaber. Troldebakkerne er et naturskønt område på ca. 70 hektar. Når det er fuldt udbygget, vil det kunne rumme omkring 700 nye boliger af forskellig slags. Gribskov Kommune har som mål at tiltrække yderligere 2000 nye borgere til Helsinge i de kommende år. Troldebakkerne er en del af denne planlægning.

Området er grupperet i 11 selvstændige klynger. Bærebo er med som 'first mover' i den tidlige fase, hvor nogle naboklynger er under udvikling og nogle er under eller afventer at blive sat i salg. Bærebo har købt klynge 8, hvor der er plads til ét bæredygtigt bofællesskab. Vi vil egentlig gerne etablere flere, hvis der er beboere nok.  

Hver klynge i området har sit særpræg. De nærmeste naboer i klynge 4 bliver et seniorbofællesskab (Boverian)  i klynge 6 bliver der tryghedsboliger og i klynge 7 opføres et friplejehjem, drevet af Mariehjemmene. I Bærebo er vi glade for, at vores bofællesskab ligger ved siden af naboklynger, der ligeledes har fokus på fællesskab. 

Helsinge Nord helhedsplan_edited.jpg

Helhedsplanen for Helsinge Nord, som Troldebakkerne også kaldes, er ret ambitiøs og tegner 'fremtidens landsby'.

 

Centralt står klyngestrukturen, nem adgang til naturen, lokal håndtering af regnvand og lokal fødevareproduktion. 

Der står meget i helhedsplanen, der er tæt på værdierne i Bærebo F.eks. dette afsnit om fællesskab i bydelen: "Beboere på tværs af bydelen kan mødes omkring landskabets mange faciliteter og aktivitetsmulighe­der, såsom planlægning, udvikling og drift af landska­bets haver, skov- og køkkenhaver og frugtlunde eller omkring sport, leg og rekreation i landskabet. Foruden det landskabelige fællesskab kan beboerne på bydelsniveu have fælleskab omkring lokal energi ­og fødevarefælleskaber. som skaber en samlet iden­tifikation omkring områdets værdisæt og det økono­miske fælleskab omkring forsyningen." 

Alle klyngerne i Troldebakkerne har navne associeret med 'trold'. Klynge 8 får derfor adressen 'Birketrolden'. 

Klynge 8 ligger tæt på de eksisterende naboer. I Bærebo gør vi en indsats for at inkludere naboerne i de tiltag, der foregår i Troldebakkerne. Vi  er glade for at kunne holde vores infomøder hos nogle af de nærmeste naboer - hos Selma med de mange får og på dyrlægegården.  

oversigtskort kun8.jpg

GODE AFSTANDE:
- Helsinge ligger i en afstand af 45 min. kørsel i bil fra Rådhuspladsen.
- Afstande i bil fra Helsinge til Tisvilde er 10 min., Gilleleje 20 min., Helsingør 35 min. og Hillerød 20 min. 
- Der er ved at blive etableret et trinbræt i Troldebakkerne. Togturen fra Helsinge til Hillerød station varer 18 min.
- Tager man tog fra Helsinge til Københavns Hovedbanegård, er den samlede transporttid på 57 min. 
- Naturområder: Kysten - 10 min. Arresø - 10 min. Esrum sø - 15 min. Gribskov - 10 min.

Skoler_troldebakkerne

Skoler og institutioner

Børnene i Troldebakkerne kan gå i institution og skole og dyrke fritidsaktiviteter lokalt. Når de er store nok til at færdes på egen hånd, kan de bevæge sig trygt rundt i området til fods eller på cykel mellem skole, venner og fritidsaktiviteter. 

For gymnasiesøgende unge ligger det en cykeltur på 5 min. fra Troldebakkerne. For børn og deres forældre er stedet her et rigtig godt valg. 

Children in the Garden
Kultur_troldebakkerne
Senior Yoga Class

Kultur og fritid

Alle aldre kan få dækket et varieret kultur og fritidsliv i Helsinge og omegn. Der er Kulturskolen med Musik- og Billedskole, der er et væld af forskellige former for idræt og en svømmehal. Der er en smuk og stemningsfuld kirke og et aktivt lokal teater, Gribskov Teater.

Erhverv_troldebakkerne

Erhverv, iværksætteri

og indkøb

Der er gode indkøbsmuligheder i Helsinge, der ud over et udvalg af supermarkeder har en række specialforretninger som f.eks. tøjbutikker, optikere, en stof og garn butik, en hyggelig helsekost  samt adskillige genbrugsbutikker, for blot at nævne nogle af dem, vi har besøgt.

 

Gribskov Kommune samarbejder med

Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden om en række muligheder for dig, som vil starte virksomhed.

Making Mug
Natur_troldebakkerne
Wheat Field

Natur

Beboere i Troldebakkerne har ca. 8 km til nærmeste strand ved Tisvilde ved Nordsjællands kyst og ca. 5 km til Arresø, Danmarks største sø.

 

Det store skovområde ved Grib Skov ligger inden for cykelafstand, ca. 8 km. Skove, hegn og søer i området er del af Nationalparken Kongernes Nordsjælland. Området byder på meget varieret natur til mange forskellige fritidsaktiviteter.

Sundhed_troldebakkerne

Sundhed

Gribskov Kommune har fokus på sundhed og har igangsat 26 initiativer, der skal styrke borgernes sundhed og trivsel i Gribskov.dk

 

Gribskov Kommune har også en vifte af aftenskolehold, der tilbyder kurser inden for sundhed. Se yderligere information (lof.dk).

Senior Couple Doing Yoga

Vil du være med?

Læs mere om, hvordan du kan være med.

Du er altid velkommen til at kontakte Camilla og Louise, der står for inddragelse og fællesskaber for at høre mere:

camilla@baerebo.dk // 29 72 31 45
lwa@baerebo.dk // 81 11 16 80

Meld dig på info eller interesselisten 
- så kan du være med til at designe Bofællesskabet Troldebakkerne.

BB-02.png
bottom of page